Tack för alla bidrag

Så här långt har bygget av vårt vocational training room kommit då vi lämnar Tanzania. Det är inte riktigt klart än, men de kommer att fortsätta arbeta på det och vi kommer bilder skickat till oss så fort det är färdigt! Som ett startkit till verksamheten som ska bedrivas där lämnar vi block och pennor samt kondomer. Det kommer användas till engelskaundervisning för både vuxna och barn och till HIV-seminarier. Många av människorna i Madale kan inte engelska och många barn har inte råd att gå i skola, så därför är det otroligt viktigt och bra att volontärer kommer kunna bedriva denna verksamhet gratis för lokalbefolkningen.
 
 
 
 
Vi har varit noga med att själva följa med på alla inköp som gjorts till bygget och att få kvitto på allt som köps. Korruption är ett stort problem i Tanzania och pengar försvinner lätt ner i någons ficka om man inte är försiktig. Detta gäller inom alla områden. Poliser stoppar bilar och vill ha pengar för att låta en köra vidare, falska läkemedel säljs på apotek och brädgårdar tar betalt för material som de sen inte levererar.
 
 
 
 
Arbetshandskarna som JM sponsrade med har varit väldigt uppskattade av byggarbetarna, då de i vanliga fall bara jobbar med bara händerna. De uppskattades också av Rasmus som fick massa blåsor i händerna av allt hamrande.
 
 
 
 
 
 
Malin åkte till Madale Clinic, ett litet sjukhus i Madale som har knappa resurser men många patienter då det är långt att ta sig till andra sjukhus, och gav dem det sponsrade sjukhusmaterial som vi fått med oss från Sverige. Sjuksköterskan som tog emot dem blev väldigt glad! Hon visste inte hur alla verktyg fungerade så Malin fick visa hur man öppnade tänger och hur man använder sterila handskar.
 
 
 
 
Efter att vi hade köpt in allt material till bygget så var det lite pengar över. Dessa valde vi att lägga på mat, främst kött och grönsaker, till barnhemmet Glory of Africa. Barnen där får oftast bara ris och ugali och ibland inte ens det. Vi valde också att själva skjuta in lite pengar och tillsammans med Victoria köpa ordentliga fotbollar till barnen.
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0