Första dagarna i Madale

Efter en väldigt lång flygresa landade vi i ett kokhett Dar es Salaam (28 grader kl 4 på morgonen). Därifrån fick vi skjuts i en väl använd minibuss utan bälten, det var ”lite” trafik, vi fick bara stå i trafikkö i 20 minuter. Vägen upp till volontärhuset i bergen var en lerväg full med hål och branta backar, men vi överlevde!

 

Våra kroppar fick en smärre chock av värmen men vi lyckades sova en stund när vi kommit fram till volontärhuset. Första dagen fick vi en liten rundtur där vi bor och träffade alla andra volontärer, mest danskar, några svenskar och några finländare. Vi sover i våningssängar med myggnät med lite hål i (vilket vi fixat med silvertejp), toaletten är ett typ av dass och vår dusch är en hink med vatten. Vi delar även gård med getter, höns, ankor, hundar, katter, kossor med mera, de vaknar ungefär vid 6-tiden och så gör även vi…

 

 

 

Idag hade vi en introduktionsdag, som började lite översiktlig information om organisationen här nere. Sedan fick vi lära oss hur man hittar en tuk-tuk för att kunna ta oss ner till stranden och ett supermarket. Det var en intressant och rolig upplevelse att skumpa ner för berget i en halvt fallfärdig tuk-tuk.

 

 

Sedan fick vi äta lunch på den lokala puben, Rasmus blev förskräckt när han insåg att man inte fick bestick. Istället kom servitrisen med en hink med vatten att tvätta sig med, och sedan var det bara att hugga in med händerna. Vi åt Ugali med rostbiff som var förvånansvärt gott!

 

 

Vi har upptäckt på de här två dagarna att allting går väldigt långsamt och ofta inte enligt plan. Vi har verkligen börjat förstå innebörden av ordspråket ”This is Africa”. De nästkommande veckorna innebär mycket julledighet för människorna som jobbar här, därför kommer även vi få lite ledigt, men vi ska försöka jobba på så mycket som det går med våra projekt.

Imorgon har vi första riktiga jobbdagen, det ska bli kul att få börja med projektet och vi kommer uppdatera mer efter det. 

 

Kwa heri!
Zelda
2014-12-22 @ 23:57:43

Åhh så roligt att ni är framme. Ser fram emot att följa ert äventyr!!

Ida
2014-12-23 @ 16:14:47

Roligt att kunna följa er! Väntar med spänning på nästa uppdatering, ni kommer säkert va med om en massa roliga och läskiga saker! :D Haha, i Seychellerna sa dem "Even if you're not on time - you're right on time!", det faller nog också in under ”This is Africa” :P Hälsade på Mimmi på BB idag och fick mysa med "nyaste" syskonbarnet Aurora på ca 2500 gram, pyttebebis! Kramar från ett fint snöigt Umeå!

Mamma Mia
2014-12-23 @ 16:17:55

ni får nog en upplevelse att minnas för livet..! Ta väl hand om Rasmus som ser skräckglad ut!! Hihi...




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0