Skolbänkar, petflaskor och bajstrappor

Volontärhuset vi bor i är nybyggt och det är mycket som inte är färdigt än. Det finns både stora och små saker som behövs göras så därför har vi agerat lite vaktmästare och fixat några saker. Rasmus har sprungit runt och skruvat fast lite ordentligare haspar till toaletterna (istället för sneda spikar som användes tidigare). Sedan fick vi redan på att de hade problem med vatten som rann in i springorna vid husgrunden, några av de som arbetar här hade ”fixat” problemet genom att sätta upp ett tak ungefär en och en halv meter ovanför marken. Även en som inte pluggar till byggingenjör ser att det inte kommer att fungera! Vattnet rann fortfarande in i grunden och dessutom var taket placerad precis vid en trapp som gjorde att man lätt kunde gå rakt in i det när det är mörkt ute. Så det fick vi plocka ner och komma på någon annan lösning till.

 
 
Rasmus toalett saknade en trapp att sätta fötterna på så vi byggde ihop en sådan av lite spillmaterial som fanns på plats.

 

 

Såhär nöjd blev han:

 

 
Nu medan skolbarnen är på jullov har de hämtat hit skolbänkarna för ommålning. De skulle sandpappras och sedan målas med lite roligare mönster. Vi målade bland annat alfabetet, djur, flaggor och planeter på borden.

 

 

Nästa vecka är det tänkt att vi ska följa med och köpa material till vårt projekt. De har varit här och beräknat hur mycket som kommer gå åt så det ska bli spännande och se hur det fungerar att inhandla byggmaterial här i Tanzania.

 

Nästan alla hus i närheten är byggda av betong eller sten medan volontärhuset är byggt av bambu, vilket är ett slags första experiment ifall det skulle fungera. De ville ha ett byggmaterial som var lätt och mer miljövänligt. Det var även tänkt att det rum vi ska bygga ska vara i bambu. De har tyvärr upptäckt ett problem, vilket är larver som börjar äta på bambun, troligtvis var bambun för dåligt impregnerad när husen byggdes. För att inte riskera att det händer med rummet vi ska bygga kommer vi köpa in eukalyptus som impregneras med mahognyolja istället. Det ska bli kul att se vad mer vi kommer få se inom byggprojektet här nere, vi har redan sett fantasifulla lösningar att använda gamla pet-flaskor på.

 

 

 

Ida
2014-12-27 @ 23:31:26
URL: http://seychellernator.blogg.se

Stilig bajstrappa! Vilka verktyg har ni tillgång till? Hur går det att sova?




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0