En avkopplande helg hos Mr Steve Miller

Nu har vi kommit tillbaka hem efter en skön och avkopplande helg hos Steve. När vi kom dit på fredagkväll kändes det som att vi var barn på julafton igen. Han bodde i ett stort fint hus med pool och var granne med den svenska ambassadören Lennart. Vi fick ett eget gästhus med rena sängar och duschar med varmt vatten. Vi har bara varit borta i tre veckor, men ändå blev vi helt lyriska över att se en soffa och en tv. Till middag grillade han kött och kyckling och det var gott att få i sig lite protein då det inte blir så mycket av det på volontärhuset.
 
 
 
På lördagen låg vi vid poolen hela dagen och njöt av att få vara lediga. På kvällen åt vi god pizza på en restaurang vid vattnet och sen gick vi ut på en lokal bar i närheten där de spelade massa gammal och rolig musik.
 
Idag hade vi planerat att åka ut till en ö och sola och bada, men vi vaknade till regn och åska så de planerna fick vi tråkigt nog ställa in. Det gjorde dock inte jättemycket, vi tog lite sovmorgon och tog det lugnt resten av dagen. Vi har verkligen laddat upp med energi inför sista veckan!
 
När man som vit handlar saker här så tar de ett M'zungo pris när man köper något, medan lokalbefolkningen får ett lägre pris. Detta gör de för att de vet att vi oftast har mycket pengar. Steve har en flickvän från Rwanda som heter Fabbi och talar Swahili, och han berättade att när de handlar tillsammans får de "cappuccino-priser", det vill säga ett slags mellanpris!
 
 
En tråkig sak som hände var att Malins kamera försvann. Vi hade lämnat den ute på kvällen och på morgonen var den borta. Huset Steve bor i är omringat av en hög mur med elstängsel och han har vakter dygnet runt som patrullerar omkring. Så det är lite ironiskt att den skulle försvinna där av alla ställen, och lite besvärligt för Steve att det finns någon ur hans personal som han inte kan lita på. Men vi har ändå förhoppning om att den kanske kommer tillbaka!
 
Innan vi åkte hade huvudbjälkarna till stommen på vårt rum kommit upp och de sa att de skulle jobba hårt hela helgen för att få upp takstommen.
 
 
När vi kom tillbaka så var vi glada att se att de faktiskt kommit en bra bit på vägen!
 
 
 
Rasmus blev extra glad när vi kom tillbaka för han hade fått en present av Kari, ägaren av huset. Kari har en liknande tröja som Rasmus har gått runt och suktat efter, så nu har han blivit en mini-Kari!
 
 
 
 
 
Josefin
2015-01-13 @ 12:10:24

Snygg tröja Rasmus =) Bara rastaflätorna som saknas. Skönt med en vilohelg, hoppas att kameran kommer tillbaka.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0