Hemma i Sverige igen

Vi har nu kommit hem till Sverige igen och återgått till skola och jobb. Vi tänkte avsluta denna blogg, men fortsätt gärna följa oss på vår facebooksida då vi kommer att fortsätta uppdatera där om hur bygget fortskrider.

 

Vi har fått med oss många nya minnen och lärdomar av denna resa och vi har lärt känna många nya människor, både andra volontärer men även lokalbefolkningen i Tanzania. Det har varit både tufft och besvärligt vissa dagar, men vi har jobbat på och det har gått förvånansvärt bra att ha bott och levt så som vi gjort. Visst har man saknat standarden vi har i Sverige, men det var bara att acceptera att vi under en månad får leva utan el och varmvatten.

 

John i baren.

 

 
 
Hunden Marski, som hade koll på alla volontärer!
 
 
 

Det gäller att ha rätt inställning om man väljer att åka iväg och volontärarbeta. Man kan inte förvänta sig att det kommer vara som man är van vid, utan man måste anpassa sig efter landet man kommer till. Krävs det att man täcker knän och axlar för att visa respekt mot lokalbefolkningen, ja då är det bara att göra det, trots att det är 35 grader ute. Man kan inte heller förvänta sig att man kommer få allt serverat, utan man får arbeta hårt själv om man vill ha någonting gjort. Det är ingen som kommer ha gjort upp ett schema åt en hur dagarna ska se ut, utan man väljer själv hur man kommer utforma sin resa. Vi har stött på många motgångar som har gjort att vårt byggarbete gått långsammare än förväntat. Kari, som äger huset och håller i trådarna, insjuknade i allvarlig malaria innan vi kom och hade därför inte haft möjlighet att förbereda bygget åt oss. Det har öst ner regn vissa dagar som har stoppat upp arbetet helt och hållet. Det har varit julledighet och arbetarna var hemma med sina familjer. Arbetarna drabbades av dödsfall i familjen och åkte hem för att gå på begravning. Sist, men inte minst, så går allt väldigt långsamt i Afrika. Säger någon att de ska beställa taket imorgon kan det betyda att de tänker göra det om en vecka.

 

 

Vi är ändå väldigt nöjda och stolta över vad vi har åstadkommit. Även fast lokalen inte hann bli helt klar så har vi köpt in allt material som behövs för att färdigställa den, och vi har jobbat på så hårt vi har kunnat. Det har varit varmt och svettigt och tungt men vi har kämpat på i solen varje dag ändå! Hade vi haft möjlighet hade vi gärna stannat ett par veckor till för att hinna klart, men vi vet att de kommer bygga klart det så fort som möjligt då de är i behov av lokalen för att kunna bedriva den verksamheten.

 

Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla er som bidragit till vårt projekt och som följt vår resa! Utan er hade detta aldrig blivit av! Det har varit en otrolig upplevelse att få åka ner och faktiskt själva bidra med någonting som kommer göra stor nytta för människorna som bor där.

 

Glöm inte att också läsa sista delarna av Malins reseberättelse på fug.se!

 

/ Rasmus, Lisa och Malin

Kennethdet
2023-05-04 @ 01:25:55

back acne remedies https://asianamericas.host.dartmouth.edu/forum/viewtopic.php?id=74713 remedy for poison

FrankGok
2023-06-07 @ 15:27:46

https://plumbers-redbridge.co.uk [url=http://gt7.de/TS6]Show more![/url]

Edwinlib
2023-06-15 @ 10:46:13

nicolewatson86, Fargo - Gravatar Profile [url=https://en.gravatar.com/nicolewatson86]Click here...[/url]

Jasonparce
2023-07-02 @ 15:30:22

Profit from Our Top-Performing Products: Enroll in Our Affiliates Program
https://yaplink.com/affiliate?ref=51960

JosephKeyNc
2023-10-06 @ 11:36:57

Vi presenterar för dig en ny rysk dejtingsajt för sex [url=https://rudating.pro] Best Russia Sex Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade användarprofiler
De mest befriade användarna i din region är direkt tillgängliga
Registrera dig med en kampanjkod - 876237 och få en ingång till en privat klubb!
Vi ses snart på - www.rudating.pro




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0