Nyår på Zanzibar

Över nyår åkte vi till Zanzibar tillsammans med alla andra volontärer. Vi hade inte planerat att göra det, men det visade sig att alla skulle åka så då kunde vi lika gärna också göra det då volontärhuset här i Madale skulle stå tomt. Art in Tanzania arbetar också på Zanzibar, så vi fick bo i deras volontärhus, som hade både luftkonditionering och dusch! Det var riktigt lyxigt, trots att vattnet var kallt var det i alla fall rinnande vatten!

 

Vi hade hört att det var rätt hårda i tullen när man kom med färjan. Volontärer fastnar med jämna mellanrum och blir hotade med att bli deporterade om de inte betalar ett nytt visum. Det är bara en skrämsetaktik de har för att försöka få in pengar, men vi klarade oss enkelt igenom utan problem! När vi klev av färjan screenades alla för Ebola med en liten termometerpistol. Det kändes väldigt underligt och vi tvivlar på att de kan upptäcka Ebola med hjälp av det. 

 

 

 

Nyåret firades in i Nungwi på Zanzibars norra udde. Vi åt först middag på stranden vid en lägereld och sedan åkte vi till ett full moon party där det var 4000 personer. Det var en häftig men väldigt varm kväll!

 

 

 

Vi hann också med en utflykt till Prison Island, där det finns ett reservat med jättesköldpaddor. Där fanns det allt från bebissköldpaddor till sköldpaddor som var 150 år gamla. Sedan åkte vi till en sandbank mitt ute i havet och solade och badade! På kvällen satt vi på en takterass och drack lite drinkar och såg på solnedgången!

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Zanzibar är väldigt annorlunda jämfört med Madale, då det är väldigt turistigt. Det är lite mer en semesterort med fantastiska stränder och turkost vatten. Stone Town som är den största staden på ön kryllar av små gränder där man lätt går vilse. Vi kommer att avsluta vår resa med att åka tillbaka till Zanzibar och utforska ön ordentligt. Det finns många roliga små butiker där vi kan shoppa souvenirer!

 
 

Idag åkte vi hem till Madale igen, och det var ganska skönt ändå att komma tilbaka hit. Här känner vi oss hemma, på ett konstigt men skönt sätt! Imorgon kommer det komma en massa nya volontärer så nu är det lugnen före stormen!

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0