Projektet börjar ta form

Veckan började med regn halva dagen. När det regnar här öser det verkligen ner så det är svårt att göra något jobb utomhus. Vi passade istället på att göra planscher med Swahili-fraser och ”handy hints”, vilket var mycket uppskattat! Där skrev vi bland annat om olika lokala transportmedel och hur mycket saker kan kosta på marknader i närheten, eftersom att det inte finns några fasta priser kan man lätt bli lurad med de så kallade ”m’zungo-priserna”.

 

 

 

När regnet lagt sig kunde vi gå ut och börja jobba med våra projekt igen. Vi började såga till väggpinnarna vi tidigare målat och delegerade målandet av de pinnar som var kvar till några yngre fundis. Det är ett gäng killar i vår ålder som brukar komma på morgonen och vill arbeta, och finns det något jobb till dem arbetar de gärna och får en dagslön efter arbetsdagens slut. Vi agerar arbetsledare och visar och förklarar hur de ska göra, men då de mest pratar Swahili och mycket lite engelska är det en utmaning. Det brukar dock lösa sig ganska bra då man kan använda kroppspråk och de ofta härmar efter hur vi gör.

 

Under tiden vi stod och arbetade åkte det förbi en tuk-tuk som stannade till precis utanför oss och ut kommer det en arkitekt som var väldigt fascinerad av vårt bygge. Han berättade att det inte finns några hus i närheten som är byggda på det här viset då de flesta är byggda i betong. Vi visade honom runt och han tyckte det var mycket bra att vi använde oss utav de material och former vi har valt, just för att det visar den kringliggande befolkningen att man kan bygga med andra typer av material än bara betong. Grundidén till det här volontärhuset är att bland annat visa att man kan bygga med mer miljövänligt material, därför är det extra kul att det börjar uppmärksammas av lokalbefolkningen!

 

 

Golvplankorna kom på samma lilla lastbil som används tidigare. Denna gång hade de märkt ut lång last med en röd t-shirt och en varningstriangel. Nästan som i Sverige!

 

 

Tidigare i veckan har det arbetats på stommen och idag har vi börjat spika upp delar av väggen. Det var en ganska svår teknik då många av de träpinnar vi använder inte är helt raka, men vi fick till det ganska bra till slut. Nu börjar det äntligen likna något!

 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0