Stort lass på liten lastbil

Ännu en arbetsvecka har gått i Madale och vi har märkt att det går väldigt fort när byggarbetarna väl är här och arbetar. Nu har alla fundis varit här varje dag denna vecka och snart är huset som började byggas förra veckan klart!

 

 

Vi har även köpt in en hel del material till vårt vocational training room. När vi precis målat klart de 200 träpinnarna vi köpt tidigare kom de med ett nytt lass på 600 till. De levererade även lite grövre träpålar som ska monteras till ramen på huset, detta lass kom de med på en väldigt liten lastbil. Det är ett mysterium att de kom hela vägen hit upp på de dåliga vägarna med alla dessa träpålar. Dock hade de tappat lite på vägen som någon kom bärandes med efteråt.

 

 

De större träpålarna skulle impregneras med ett mycket starkt och giftigt ”dudu-killer”, ett slags insektsbekämpningsmedel. Det fick inte vi göra för att det just var så starkt, istället satte de några lite yngre fundis till att göra denna syssla. Till saken hör bara att de enbart använde en trasa och sina bara händer till att impregnera pålarna! De hade inget skydd varken på händerna eller till ögonen mot det giftiga medlet.

 

 

När vi skulle åka och köpa mer mahognyfärg till träpinnarna hade vi bestämt att vi skulle åka ner efter lunch med byggledaren (han som är chef över alla fundis). När vi ätit lunch hade han dock försvunnit och vi fick reda på att han redan åkt ner utan oss. Vi fick tag i honom på telefon och frågade om han tänkt köpa färgen åt oss så att vi kan betala honom senare, men såklart hade han inga pengar så vi var tvungna att åka ner till färgaffären på egen hand och möta honom där. När vi frågade varför han åkt utan oss så svarade han att han ”glömt bort” att vi skulle med. Mycket märkligt tyckte vi, men som vi märkt är det väldigt vanligt att man agerar innan man tänker här nere.

 

Clementi, som byggledaren heter, tyckte att vi skulle ta en tuk-tuk tillbaka med all färg vi köpt. Det var ännu en intressant resa, 4 personer, 18 stora färgburkar, 2 thinnerdunkar samt diverse annat byggmaterial i en liten tuk-tuk. Men det gick bra!

 

 

Igår blev vi medbjudna på middag med ägaren av volontärhuset och några andra volontärer och team-leaders. Det var lite i sista sekund vi fick reda på att de skulle åka iväg, så vi tackade ja till att följa med trots att vi inte riktigt visste var vi skulle åka. Det visade sig att vi skulle äta på en kina-restaurang med riktig kinamat, alltså inte sådant vi äter i Sverige, förrätten var till exempel havssnigel. Men det var riktigt roligt och gott att testa på allt konstigt som serverades!

 

 

Sen åkte vi vidare till en lokal pub, den låg i en liten undanskymd gränd och därför är det inte så många förutom lokalbefolkningen som hittar dit. Där spelade de afrikansk musik och dansade tribal-dance, och det hela avslutades med ett akrobatnummer med en mycket lång och vig man iklädd en grön spandexdräkt. Det är väldigt roligt att få vara med på sådant man annars inte skulle vara med om ifall vi bara varit här på semester.

 

Idag har vi bara målat lite mer på träpinnarna. Vi har även haft hjälp av några fundis, vilket är skönt då det är väldigt mycket som ska målas.

 

 

En av vår (Malin & Lisas) pappas tidigare kollegor har bjudit in oss hem till sig under helgen.  Av en ren tillfällighet bor han bara cirka en timme bort ifrån oss! Det ska bli kul att få se lite mer av centrum av Dar es Salaam eftersom att vi mest bara sett det som finns i vår närhet här i utkanten av staden. Vi har även en förhoppning om att vi kanske får duscha i en riktig dusch med varmt vatten för första gången på tre veckor!

 
Ida
2015-01-11 @ 14:13:34

Wow, hur smakade havssnigeln?!

Svar: Den var faktiskt inte så farligt! Det smakade mest koriander. Det var främst konsistensen som var lite läskig!
Här är vi!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0