Jul i Tanzania

Julafton började med att vi blev upphämtade klockan sju av Francis, en av de som arbetar här, för att åka till marknaden och köpa mat till ett barnhem som heter Glory of Africa. Vi har varit i kontakt med en tidigare volontär som heter Victoria som arbetat med barnen och hon hade skickat över pengar åt oss för att köpa mat och julklappar till dem. Vi var inte riktigt beredda på att när Francis sa vi ska köpa kyckling så menade levande höns. Som vi satte i en bur och satte fast på taket på bilen. 

 

 

 

 
 

 

Det var åtta stycken från början, men sen rymde alla och en blev halvt uppäten av rottweilern som bor här. Planen var att hönorna skulle lägga ägg och de skulle äta dem efter nyår, men den hönan fick bli julmat istället. 

 

De andra volontärerna hade också köpt julklappar till barnen, och vi var alla bjudna dit för att gå på en julmässa. Barnen hade förberett sånger och danser som de framförde och sen delade vi ut julklappar åt alla barnen som var där.

 

 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi tillbaka till volontärhuset och förberedde julmiddag. De danska tjejerna som är här skulle göra ”pepparkakor”, men de hittade inte rätt kryddor så de tog något som de tyckte luktade ungefär likadant. De smakade inte riktigt som traditionella pepparkakor, och de var inte särskilt goda heller, men det var ett tappert försök. Vi ingen ugn (maten görs över eld) så de fick göra dem som bollar och grädda dem i kastrull. Resten av julmaten bestod av köttbullar, pasta, rödbetssallad och ris a la malta. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla hade köpt varsin julklapp för 5000 tanzaniska shilling som vi sedan lekte julklappsleken med. Konyagi, den inhemska spriten, var den mest populära julklappen. Vi lyckades få en tanzanisk mössa, te och myggmedel. Sedan var det fest ända ut i småtimmarna! Vi fick en riktigt trevlig jul trots att vi missade Kalle! 

 
 

Kwa Heri!


 
 
 
 
 
 
 
Ida
2014-12-27 @ 23:38:07
URL: http://seychellernator.blogg.se

Oj jisses, att se er frakta hönorna, de skulle man haft på film!!! (förutom de där med rottweilern såklart :S ) . Lät som en mysig volontär-utomlands-jul , kul att ni hade tomtemössor! Bild på mössan ni vann önskas! ;) Ps. Snygg snögubbe!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0